Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen

Tips voor het kopen van een fiets voor je kind

geplaatst op 3 juli 2024

Vroeg of laat komt er een keer een moment waarop je kind met de fiets naar school gaat. Dit zal in eerste instantie natuurlijk onder begeleiding van de ouders zijn, maar naarmate ze ouder worden, gaan ze alleen naar school.


Waarom rekenen belangrijk is in diverse beroepen

geplaatst op 2 april 2024

Rekenen lijkt misschien alleen belangrijk voor mensen die werken met getallen, zoals wiskundigen of accountants. Maar eigenlijk is rekenen superbelangrijk in allerlei banen, zelfs als je niets met cijfers doet! Of je nu kookt, tekent, of zelfs muziek maakt, rekenen helpt je om beter te presteren.


Met deze tips stoom jij je klaar voor je vervolgopleiding

geplaatst op 26 februari 2024

Heb je al je examens gehaald, waaronder rekenen? Komt het einde van de periode van de middelbare school zo langzamerhand in zicht? Dan heb je vast al een vervolgopleiding in gedachten en de kans is groot dat je je ook al hebt ingeschreven.


Eerste mobieltje voor je kind: prepaid, sim only of telefoon abonnement?

geplaatst op 1 februari 2024

Het moment is aangebroken: je kind krijgt een eigen mobiele telefoon! Maar wat past het beste bij jullie situatie? Kies je voor prepaid, sim only of een telefoon abonnement? Je leest hier alle ins en outs van elke optie:


Leer de juiste jas te kiezen om mee naar buiten te gaan.

geplaatst op 2 november 2023

In Nederland zijn we gewend aan wisselvallig weer. De ene dag schijnt de zon volop en de andere dag kan het zomaar regenen. Het is dan ook geen verrassing dat de keuze voor de juiste jas vaak een lastige beslissing is.


De beste wiskunde-apps voor scholieren

geplaatst op 31 augustus 2023

Het kan een goed idee zijn om je wiskundige vaardigheden up te daten. Vandaag de dag kan dit op veel verschillende manieren. Je kunt anno 2023 bijvoorbeeld apps gebruiken om beter te worden in wiskunde. De onderstaande applicaties dragen hier aan bij, al zijn ze in principe bedoeld voor leraren en scholieren.


Verbeter je wiskundevaardigheden met deze tips

geplaatst op 14 augustus 2023

Worstel je met wiskunde? Vind je het moeilijk om concepten te begrijpen, problemen op te lossen of goed te presteren op examens? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Veel studenten staan voor uitdagingen als het gaat om wiskunde....


Steeds meer Nederlanders willen een motorrijbewijs

geplaatst op 16juli 2023

Het afgelopen jaar hebben we een aanzienlijke stijging gezien in het aantal mensen dat hun motorrijbewijs wil halen. Deze groeiende trend is niet alleen merkbaar in de rijlessen en -examens, maar ook in het aantal mensen dat motor theorie oefenen als online zoekopdracht gebruikt. Maar wat zijn de drijvende krachten achter deze verschuiving?


Zo verbeter je je rekensnelheid

geplaatst op1= 1 juli 2023

Onze wereld is heel moeilijk voor te stellen zonder rekenen en wiskunde. Alles om ons heen is een bijproduct van wiskunde, en wiskunde draait helemaal om getallen. We komen elke dag een soort wiskundige berekeningen tegen, van boodschappen doen in een winkel tot het bekijken van de Bitcoin koers.


Verhaaltjessommen oefenen

geplaatst op 30 juni 2023

Heb je je ooit afgevraagd hoe je verhaaltjessommen kunt oefenen en verbeteren? Verhaaltjessommen zijn een essentieel onderdeel van het wiskundeonderwijs en spelen een grote rol in de ontwikkeling van probleemoplossende vaardigheden bij kinderen.


Woordenschatoefeningen in de auto

geplaatst op 26 juni 2023

In dit artikel delen we een aantal spannende woordenschatoefeningen die kinderen kunnen doen tijdens autoritten. Deze activiteiten zullen niet alleen de tijd sneller laten verlopen, maar ook de taalvaardigheden van je kind stimuleren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder!