Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen
Terug naar blog

Als je wilt uitrekenen hoeveel beton cire je nodig hebt voor je badkamermuur merk je mogelijk dat je niet meer zo goed kunt rekenen als in het verleden. Het kan dan een goed idee zijn om je wiskundige vaardigheden up te daten. Vandaag de dag kan dit op veel verschillende manieren. Je kunt anno 2023 bijvoorbeeld apps gebruiken om beter te worden in wiskunde. De onderstaande applicaties dragen hier aan bij, al zijn ze in principe bedoeld voor leraren en scholieren.

Elephant Learning

Met deze wiskunde-app kunnen je leerlingen in slechts drie maanden een jaar wiskunde leren. Elephant Learning heeft een robuust algoritme dat realtime rapporten biedt waarmee je de prestaties van je leerlingen kunt controleren. Bovendien is het platform 100% compatibel met alle schoolcurricula, omdat deze zich richten op concepten en niet op procedures. Helaas kost deze app wel relatief veel geld, al zijn er gelukkig ook gratis apps voor wiskunde op de markt gebracht.

SplashLearn

SplashLearn is een gamified wiskunde- en leesapp. Via interactieve spellen kunnen leerlingen van kleuter tot en met groep 5 wiskundige concepten leren. Bovendien kun je groeiplannen personaliseren, zodat het leren voor je leerlingen moeiteloos gaat. De app biedt meer dan 400 lees- en rekenleeractiviteiten, boeken en andere educatieve activiteiten. SplashLearn helpt je een sterke wiskundebasis voor je leerlingen te leggen.

Twelve a Dozen

Twelve a Dozen is een leuk wiskundespel. Dit spel behandelt verschillende functies om de lees-, wiskunde- en wetenschappelijke vaardigheden van leerlingen te verbeteren. Twaalf is een numerieke held. Ze is op een missie om haar familie en de planeet Dozenopolis te redden van de destructieve Ultimate Prime. Met deze app leren kinderen hun wiskundige vaardigheden te gebruiken bij problemen uit de echte wereld, waardoor ze in de toekomst de gietvloer kosten zelf kunnen berekenen zonder rekenmachine.

Rocket Math

Rocket Math is een uitgebreide app voor het leren van wiskunde waarmee leerlingen bij elke bewerking wiskundige feiten kunnen leren. Er zijn 26 niveaus en elk niveau heeft drie prestaties, waaronder het opstijgen, het universum en de baan. Wanneer een leerling een wiskundig feit niet binnen 3 seconden kan beantwoorden, geeft Mission Control het probleem en het antwoord. En dan moeten de leerlingen bewijzen dat ze het geleerd hebben. Leraren kunnen klaslokalen creƫren op het portaal en stoelen kopen voor hun leerlingen.

Motion Math

Motion Math is een adaptief wiskundespel waarmee leerlingen de complexe standaarden onder de knie kunnen krijgen. Deze game is gebaseerd op een groeimindset die tot doel heeft de vloeiendheid van wiskunde en het conceptuele begrip te verbeteren. Leraren moeten zich aanmelden voor het platform om toegang te geven tot meer dan 900 adaptieve wiskundeleerniveaus, inclusief woordproblemen, decimalen, bewerkingen, enz.

BuzzMath

Buzzmath is een wiskundehulpmiddel voor middelbare scholieren. De app heeft een spannende verhaallijn waarin een uitvinder genaamd Alfred een chaotische Mathlantis moet redden door de wiskundige kennis van de bevolking op te lossen. Deze app laat leerlingen ook kennismaken met beroemde wiskundigen en helpt hen hun verloren kennis terug te winnen om Mathlantis van de ondergang te redden.

Terug naar blog