Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen

Redactiesommen oefenen in groep 8

In groep 8 bereiden kinderen zich voor op het maken van de doorstroomtoetsen. Bij het rekenonderdeel van deze doorstroomtoetsen worden veel redactiesommen gegeven. Het oefenen op redactiesommen.nl kan dan ook behoorlijk helpend zijn om goed te scoren bij deze toetsen. Voor sommige kinderen is het niveau van de doorstroomtoetsen niet uitdagend genoeg. Om dan toch te kunnen ontwikkelen bieden we voor deze kinderen extra uitdagende opgaven aan. Hier zullen de meeste kinderen hun handen vol aan hebben!

Online Oefenen

Op redactiesommen.nl kunnen kinderen online oefenen met redactiesommen op een leuke en uitdagende manier! De oefenomgeving is mooi vormgegeven en bevat meerdere beloningen in de vorm van te verdienen rangen en opvolgende stappen in één van de escaperooms. Deze elementen leiden kinderen zo weinig mogelijk af tijdens het oplossen van een opgave maar zorgen wel voor extra motivatie. Voor kinderen die dit beloningssysteem leuk vinden, is het aan te raden om een account aan te maken. Zo wordt alle voortgang opgeslagen in de database, waardoor deze gegevens altijd behouden blijven en kinderen verder kunnen gaan waar ze gebleven waren.

Werkbladen maken

Het is ook mogelijk om werkbladen te printen voor groep 8. Deze werkbladen zijn handig voor gebruik in de klas of thuis. Als er ook een antwoordblad wordt gemaakt, kunnen kinderen zelf hun werk controleren en leren van gemaakte fouten. Bij de werkbladen voor groep 8 kunnen de betreffende categorieën worden aangepast, zodat de opgaven perfect aansluiten bij wat kinderen nog moet oefenen. Dit biedt ook leerkrachten de mogelijkheid om werkbladen te maken die aansluiten bij een les over een bepaald onderwerp. Zo kan bij een les over procenten ook een werkblad worden gemaakt met opgaven over percentages.

Voorbereiden op toetsen

Bij de doorstroomtoetsen van verschillende aanbieders worden veel redactiesommen gevraagd. Het is daarom slim om te oefenen met dit soort opgaven om goed te presteren op deze toetsen. Op redactiesommen.nl worden de opgaven afgestemd op het niveau van de doorstroomtoetsen, ook de manier van vragen komt op een zelfde manier terug. Zo kunnen kinderen gericht oefenen met het niveau en de manier waarop ze getoetst worden. Om doelgericht te oefenen, biedt redactiesommen.nl de mogelijkheid om specifieke onderdelen in - of uit te schakelen. Uit de toetsen kan worden afgeleid welke rekenonderdelen nog niet zo goed gaan. Deze onderdelen kunnen dan extra worden geoefend. Bijvoorbeeld met bewerkingen of verhoudingen in groep 8.

Accounts voor leerkrachten of ouders

Op redactiesommen.nl wordt alles gratis aangeboden zonder beperkingen. Toch kan het aanmaken van een account voor leerkrachten of ouders wel handig zijn. Zo wordt de voortgang van kinderen beter opgeslagen, waardoor ze altijd verder kunnen gaan waar ze waren gebleven. Met een account kunnen leerkrachten en ouders ook taken klaarzetten, die ze achteraf kunnen bekijken in het leerkrachtengedeelte of oudergedeelte. Hier vinden ze een overzicht van gemaakte opgaven, gegeven antwoorden en de correcte antwoorden. Hiermee kunnen ze samen met kinderen reflecteren op de voortgang en zien waar extra oefening nodig is.