Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen

Redactiesommen oefenen in groep 4

In groep 4 maken kinderen bij rekenen een flinke ontwikkeling door. De tafels worden aangeboden, er wordt geoefend met getalbegrip tot 100 en verder wordt er gestart met delen. Deze nieuwe onderdelen worden ook getoetst met verhaaltjessommen. Op redactiesommen.nl zijn honderden opgaven voor groep 4, waardoor met al deze nieuwe onderdelen geoefend kan worden.


Online oefenen

Op deze website kunnen kinderen op verschillende manieren oefenen met redactiesommen in groep 4. De oefenomgeving is ontworpen met leuke escaperooms en een beloningssysteem om de motivatie hoog te houden tijdens het oplossen van de redactiesommen. Kinderen krijgen telkens 10 opgaven. Na het correct beantwoorden van een opgave verdienen ze een stap in de escaperoom als beloning. Als alle opgaven correct zijn gemaakt, hebben ze de escaperoom voltooid. Er zijn in totaal 5 van deze uitdagende escaperooms beschikbaar. Naast het behalen van stappen in de escaperoom, verdienen kinderen ook munten als beloning voor hun inspanningen. Deze munten helpen hen om verschillende rangen te verdienen binnen het beloningssysteem. Voor kinderen die plezier beleven aan dit beloningssysteem, is het aan te raden om een account aan te maken. Op die manier wordt alle voortgang opgeslagen in de database, waardoor deze gegevens niet verloren gaan.

Werkbladen maken

Het is ook mogelijk werkbladen voor groep 4 af te drukken. Voor bepaalde kinderen kan dit beter aansluiten op hun individuele behoeften. Deze werkbladen zijn ook erg handig voor gebruik in de klas. Hier kan een antwoordenblad bij worden gemaakt. Bij de werkbladen voor groep 4 kunnen verschillende onderdelen worden aan- of uitgevinkt, zodat de opgaven precies aansluiten bij wat een kind nog moet oefenen. Dit is ook een handige functie voor leerkrachten om werkbladen te creƫren die aansluiten bij specifieke lessen.

Cito toets of IEP toets

Bij LVS toetsen zoals de Cito-toets of de IEP-toets bestaat minstens de helft van de opgaven uit redactiesommen. Het is dus van groot belang om te oefenen met dit type sommen om de vaardigheden goed te kunnen meten. Op redactiesommen.nl worden de opgaven afgestemd op het niveau van deze toetsen, zowel halverwege het jaar als aan het einde van het jaar. Dit zorgt ervoor dat kinderen precies kunnen oefenen op het niveau dat van hen wordt verwacht. Om doelgericht te oefenen, biedt redactiesommen.nl de mogelijkheid om te focussen op specifieke onderdelen. Uit de LVS toetsen is vaak af te leiden welke rekenonderdelen nog extra oefening nodig hebben. Deze onderdelen kunnen dan extra worden geoefend op redactiesommen.nl. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om apart te oefenen met klokkijken of met getalbegrip.

Een account voor leerkrachten of ouders

Hoewel op redactiesommen.nl alles gratis is en het niet nodig is om een account aan te maken, heeft het voordelen om dit wel te doen. Het oefenen met een account is ook gratis. Met een account wordt allereerst de voortgang van kinderen op een efficiƫntere manier opgeslagen, waardoor ze altijd verder kunnen gaan waar ze waren gebleven. Bovendien kunnen leerkrachten en ouders taken klaarzetten met een account. De resultaten van deze taken kunnen ze vervolgens achteraf bekijken in het dashboard. Hier worden niet alleen de gemaakte opgaven opgeslagen, maar ook de juiste antwoorden en de antwoorden van de leerlingen. Dit stelt hen in staat om bijvoorbeeld te analyseren welke soort opgaven nog lastig zijn en welke al goed gaan.