Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen

Redactiesommen oefenen in groep 7

In groep 7 worden bij rekenen veel nieuwe stof geoefend. Denk bijvoorbeeld aan procenten. Breuken, procenten en kommagetallen en de relatie tussen deze drie, zijn een belangrijk thema in groep 7. Ook worden er bij meten belangrijke stappen gemaakt zoals het berekenen van oppervlakten en inhouden terwijl daarbij verschillende meeteenheden worden gegeven. Op redactiesommen.nl bieden we opgaven aan waarbij kinderen oefenen met het niveau waarop ze getoetst worden in het midden en aan het einde van het jaar. Dit kan bijvoorbeeld met een Cito toets of IEP toets zijn. Zo kunnen kinderen zich hier goed op voorbereiden.


Online Oefenen

Op redactiesommen.nl vinden leerlingen van groep 7 diverse mogelijkheden om te oefenen met verhaatjessommen. De oefenomgeving bestaat uit leuke escaperooms en een beloningssysteem dat de motivatie stimuleert tijdens het oplossen van de vraagstukken. Bij elke sessie krijgen leerlingen 10 opgaven die passend zijn bij hun niveau. Voor elke correcte oplossing verdienen ze een stap voorwaarts in de escaperoom als beloning. Pas als alle opgaven correct zijn beantwoord, is een escaperoom voltooid. Er zijn in totaal 5 van deze escaperooms beschikbaar. Naast de voortgang in de escaperooms kunnen leerlingen ook munten verdienen als beloning voor de goed gemaakte opgaven. Door deze munten te sparen stijgen leerlingen steeds in rang met een daarbij behorende badge. Voor leerlingen die plezier beleven aan dit beloningssysteem, is het aan te raden om een account aan te maken. Zo wordt alle voortgang opgeslagen in de database, waardoor deze gegevens behouden blijven.

Werkbladen maken

Het is ook mogelijk om oefenbladen te maken voor groep 7. Deze werkbladen voor groep 7 zijn handig voor gebruik in de klas of thuis. Als er een antwoordblad wordt toegevoegd, kunnen kinderen zelf hun werk controleren en leren van hun fouten. Bij de werkbladen voor groep 7 kunnen de betreffende categorieƫn worden aangepast, zodat de opgaven perfect aansluiten bij wat een kind nog moet oefenen. Dit biedt ook leerkrachten de mogelijkheid om werkbladen te creƫren die aansluiten bij een les over een bepaald onderwerp. Zo kan bij een les over breuken ook een werkblad met breuken worden gemaakt.

Voorbereiden op toetsen

Bij gestandaardiseerde toetsen zoals de Cito-toets of de IEP-toets vormen verhaaltjessommen een groot deel van de opgaven. Het is daarom van belang om te trainen met dit soort opgaven om goed te presteren op deze toetsen. Op redactiesommen.nl worden de opgaven afgestemd op het niveau van deze toetsen, zowel halverwege als aan het einde van het schooljaar. Zo kunnen kinderen gericht oefenen op het vereiste niveau. Om doelgericht te oefenen, biedt redactiesommen.nl de mogelijkheid om te focussen op specifieke onderdelen. Uit de toetsen kan worden afgeleid welke rekenonderdelen extra aandacht behoeven. Deze onderdelen kunnen dan extra worden geoefend. Bijvoorbeeld met procenten of kommagetallen in groep 7.

Accounts voor leerkrachten of ouders

Op redactiesommen.nl zijn alle functies gratis en beschikbaar zonder account. Toch kan het aanmaken van een account voor leerkrachten of ouders wel handig zijn. Zo wordt de voortgang van kinderen beter opgeslagen, waardoor ze altijd verder kunnen gaan waar ze waren gebleven. Met een account kunnen leerkrachten en ouders ook taken klaarzetten, die ze achteraf kunnen bekijken in het leerkrachtengedeelte of oudergedeelte. Hier vinden ze een overzicht van gemaakte opgaven, gegeven antwoorden en de correcte antwoorden. Hiermee kunnen ze samen met kinderen reflecteren op de voortgang en zien waar extra oefening nodig is.