Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen
Terug naar blog

Onze wereld is heel moeilijk voor te stellen zonder rekenen en wiskunde. Alles om ons heen is een bijproduct van wiskunde, en wiskunde draait helemaal om getallen. We komen elke dag een soort wiskundige berekeningen tegen, van boodschappen doen in een winkel tot het bekijken van de Bitcoin koers. Tegenwoordig hebben de meeste mensen de gewoonte ontwikkeld om zelfs eenvoudige berekeningen met een rekenmachine uit te voeren. De rekenmachine-app in mobiele telefoons heeft het tot een zo betrouwbare optie gemaakt dat zelfs studenten het gebruiken.

Snelle berekeningen kunnen maken in onze geest of alleen pen en papier kunnen gebruiken en niet afhankelijk zijn van een rekenmachine, helpt onze real-life probleemoplossende vaardigheden te verbeteren. Het is ook heel leuk om in gedachten berekeningen te maken, en het ontwikkelt ook dit instinct om snelle beslissingen te nemen, zelfs in een stressvolle omgeving. Niemand hoeft geboren te zijn als een wiskundig genie of buitengewoon om in staat te zijn om eenvoudige wiskundige berekeningen snel handmatig uit te voeren, en het enige wat men nodig heeft, is zich een aantal basistrucs eigen te maken en een strategie te volgen, net als wat je moet doen als je investeert in de Ripple koers. Het wordt dus belangrijker voor ons om de kunst van het maken van snelle berekeningen te leren, wat ons niet alleen veel tijd zal besparen, maar ook zal helpen bij het scherpen van onze geest. Gebruik hiervoor de volgende tips!

1. Het allerbelangrijkste is om af te komen van de gewoonte om af en toe een rekenmachine te gebruiken voor gelijkmatige berekeningen met eenvoudig optellen en aftrekken. Probeer het in gedachten of met pen en papier te doen, ook al kost het wat tijd.

2. Begin met kleine getallen, en als je eenmaal vertrouwd bent met basisberekeningen, kun je jezelf elke dag uitdagen door naar grote getallen te gaan.

3. Onthoud wiskundige tabellen tot 20, kwadraten tot 25, kubussen tot 10, Pythagoras-drietallen, zodat wanneer een van deze wordt gebruikt, je niet veel hoeft na te denken en je ze direct kunt gebruiken voor berekeningen. Je kunt ze uit je hoofd leren door ze elke dag op papier te schrijven.

4. Veel Vedische wiskundetrucs die vrij gemakkelijk te onthouden zijn, kunnen je helpen bij het uitvoeren van veel wiskundige bewerkingen en om heel snel tot je resultaat te komen.

5. Oefening maakt een man perfect. Probeer dagelijks een paar wiskundige problemen op te lossen, en dan kun je een rekenmachine gebruiken om te controleren of je het goed hebt of niet, want het is belangrijk om je geest een gewoonte te laten ontwikkelen om berekeningen te maken.

6. Wanneer je meerdere artikelen in een winkel koopt, probeer dan zelf de prijzen in gedachten te berekenen. Dit is een van de beste real-life manieren om je vaardigheden op te frissen.

7. Concentreer je meer op nauwkeurigheid dan op snelheid terwijl je de berekeningen in het begin uitvoert, en uiteindelijk zul je de snelheid ontwikkelen, want snelheid heeft geen zin als je je berekening niet goed kunt maken.

8. Leer de deelbaarheidsregels op verschillende manieren voor snelkoppelingen voor vermenigvuldiging die je nog meer tijd kunnen besparen bij het uitvoeren van berekeningen.

Terug naar blog